nyheter


Denne selvbiografiske romanen skildrer det såkalte studentopprøret i Paris og Oslo i 1968, både den politiske og seksuelle frigjøringen.

 

Klamydiakroken var et sted i studentkantina Frederikke på Blindern, der grenseløs sex og revolusjonære meninger ble hyllet. Borgerskapets barn vendte ryggen til sine egne oppvekstidealer og slukte rått tidens venstristiske paroler. 

 

Boka beskriver kritisk opprøret som en borgerlig selvfornyelse, som mannsdominert, tidlig me too, og målbevisst tåkeprat. 

Romanen forteller sanselig om mat og vin, om livet på barene i Sør-Frankrike og de borgerlige venstreorienterte miljøene i Paris under vinteren og våren 1968, Paris-borgernes maoister kontra distriktenes slitere. Romanen gir deg en annerledes fortelling om hvordan de såkalte utopiene i det franske maiopprøret for over femti år siden peker fremover mot dagens Europa med liberalisme, globalisering, islamfrykt og flyktningekrise. 

Tore Stubberud (f. 1947) er forfatter av fagbøker og skjønnlitteratur, bl.a. syv romaner på Aschehoug, franskoversetter og filosof. 

Han har vært kjent i norsk offentlighet siden den bestselgende debattboka Anti-Marx (1978). Her, i romanform, får den en litterær oppfølger.

PRESSE - klikk for stor versjon

VERDIBØRSEN INTERVJU 16.03.19